Spring naar inhoud

Altijd dichtbij met Buurtpunt Bloemhof

Article Image

Buurtpunt Bloemhof is 18 maart geopend! Hebben Bloemhoffers een vraag, zorgen of zin in een praatje? Dan zijn we op een paar minuten wandelen van de bewoners vandaan. Met de opening hebben we een vaste plek in de wijk dichtbij de bewoners. 
 
Nieuw bestuur, nieuwe aanpak
Sinds 2 jaar zijn we bij Woonstad Rotterdam en onder leiding van een nieuw bestuur, een andere koers ingeslagen. Onze huurder staat centraal en daarom willen we dichter bij hun georganiseerd zijn. We zijn persoonlijk te benaderen in de buurt, maar willen ook beter de belangen behartigen van onze bewoners en buurten. Een van de manieren om dat te doen is het oprichten van een buurtpunt, zoals 18 maart in Bloemhof. 
 
Samen werken aan goed wonen in Bloemhof
Het Buurtpunt Bloemhof opent niet zomaar. De komende jaren moet er hard gewerkt worden aan een plan met oplossingen voor de bodem die zakt in Bloemhof-Zuid. Dit doen we samen met bewoners, de gemeente Rotterdam en andere partners in de buurt. Zodat bewoners nu en in de toekomst goed kunnen wonen. Ook bewoners uit andere delen van Bloemhof kunnen hier terecht met vragen en zorgen.
 
Kay Schellen (Directeur Buurten) vertelt: “zo’n mooie buurt als Bloemhof met zo’n rijke geschiedenis verdient een goed toekomstperspectief dat we samen moeten maken. Om dit goed te kunnen doen moeten we vindbaar zijn voor de bewoners en tussen hun staan. Daarom openen we dit Buurtpunt in Bloemhof.”  
 
Een plek voor verbinding
Buurtpunt Bloemhof aan de Sandelingstraat 115 is één van de plekken waar bewoners naar toe kunnen. Bijvoorbeeld als een bewoner problemen heeft of ziet in de woning en buurt. Of voor een praatje en bakkie koffie. 
 
Jeffrey (Projectmanager Bloemhof): “We gaan graag het gesprek aan met bewoners. De afgelopen tijd waren we al veel in de wijk te vinden. Met een koffiekar, tijdens informatiebijeenkomsten en ik ga ook met mijn collega regelmatig op huisbezoek bij bewoners. Je merkt dat bewoners persoonlijk contact fijn vinden. Nu weten bewoners ons altijd te vinden: op een vaste plek in de wijk, aan de Sandelingstraat 115.”  
 
Over Bloemhof en de bodem
Op 10 oktober 2023 kregen bewoners het nieuws dat de bodem in Bloemhof zakt. Alles wat daarop staat of in de bodem zit, zakt mee. Zo ook de woningen met een fundering die niet gemaakt zijn tegen het zakken van de bodem. In Bloemhof-Zuid is de noodzaak voor een aanpak het grootst. Hier gaat Woonstad Rotterdam de komende jaren, samen met bewoners en de gemeente Rotterdam aan de slag voor een aanpak.
 
In de hele wijk zijn er 2392 huurwoningen van ons, 374 woningeigenaren die een huis van ons hebben gekocht. En verhuren we 17 bedrijfsruimtes aan ondernemers.

Heb je vragen over het Buurtpunt Bloemhof?
Kijk of je vraag tussen de meest gestelde vragen staat. Je kunt ook altijd langskomen en je vraag stellen aan Jeffrey.  
 

Login om verder te gaan
refresh

Cancel