Spring naar inhoud

Dit vertelden bewoners ons op 24 en 25 juli

Article Image

Op woensdag 24 juli en op donderdag 25 juli waren er meedenkbijeenkomsten. Meedenkers zijn bewoners van Bloemhof die hebben aangegeven met ons te willen samenwerken aan een beter Bloemhof-Zuid. Het gesprek ging over: wat is er nodig volgens bewoners voor nu en in de toekomst in Bloemhof-Zuid? In dit bericht lees je wat de belangrijkste punten zijn.  

Wie waren er? 
Van de 55 bewoners die waren uitgenodigd, kwamen er 21 bewoners. Bewoners en medewerkers van Woonstad Rotterdam gingen in gesprek. Hoe gaan we samen werken aan een fijne wijk. Wat hebben bewoners van ons nodig? En wat hebben wij nodig van bewoners?  Penny en Caroline van Straatliefde begeleidden de gesprekken.  
 
Dit kan beter 
Er is veel besproken en gedeeld door de meedenkers tijdens deze bijeenkomsten. Het vertrouwen, de reparatieverzoeken en communicatie kunnen beter. Dat het vertrouwen laag of weg is, komt doordat: 
 
  • reparatieverzoeken niet altijd goed worden afgerond. 
  • communicatie tussen ons en bewoners beter moet.  
 
Het is belangrijk om de communicatie en reparatieverzoeken te verbeteren om het vertrouwen van bewoners op te bouwen.  
 
Verbeteren reparatieverzoeken 
We gaan aan de slag met het verbeteren van de reparatieverzoeken. Dit doen we door: 
 
  • jullie ervaringen te delen met collega’s. Zodat zij ook zien dat het niet altijd goed gaat. 
  • kijken hoe de reparatieverzoeken worden opgepakt door onze aannemers. En bespreken dan hoe we dit kunnen verbeteren. 
  • het verzamelen van alle binnengekomen reparatieverzoeken vanaf januari 2024 tot nu. We bellen al deze bewoners om te kijken hoeveel meldingen er (nog) niet opgelost zijn en waarom.  
Met meer bewoners in gesprek 
Wij vinden het belangrijk om met zoveel mogelijk bewoners samen te werken. We weten dat bewoners niet altijd naar ons komen. De meedenkers kwamen met adviezen hoe we bewoners beter kunnen bereiken. Denk aan aanwezig zijn bij de vergaderingen van de Wijkraad en kom op plekken waar al veel bewoners komen, zoals de speeltuin en de winkels in de wijk. En wees ook buiten werktijden aanspreekbaar voor bewoners. 
  
Waardevol 
Het was waardevol om de verhalen, kritiek en adviezen te horen. We gaan aan de slag met de adviezen. Sommige kunnen we snel doorvoeren. Zoals ook buiten de werktijden aanspreekbaar zijn voor bewoners. Denk aan 1 keer in de maand het Buurtpunt Bloemhof in de avond openen. En naar de bijeenkomsten van de Wijkraad komen. Andere adviezen, zoals het verbeteren van de reparatieverzoeken, kosten meer tijd om te organiseren.  

Meedenken? 
Wil je de volgende ook met ons meedenken? Meld je dan bij Jeffrey in het Buurtpunt. Of mail naar bloemhofzuid@woonstadrotterdam.nl.  

Login om verder te gaan




refresh

Cancel