Spring naar inhoud

Wat hebben jullie van ons nodig?

Article Image

De afgelopen weken is er met 50 bewoners uit Bloemhof-Zuid gesproken. Misschien heb jij wel met Thea, Ayse, Maryam of Ayoub gesproken? Ze zijn zelf bewoner in Bloemhof of uit Rotterdam Zuid. Drie van hen huren ook bij Woonstad. Onder begeleiding van Straatliefde, voerden zij de gesprekken. Dat ging snel! Dank aan iedereen die in gesprek ging!  
 
Zo reageerde jullie op het nieuws dat de bodem zakt. 
De meeste bewoners reageren gelaten. Bewoners uitten dat als “het zal mijn tijd wel duren” of “je hebt toch nergens invloed op”. Een kleiner deel van de bewoners is geschrokken en maakt zich zorgen over of ze hun huis uit moeten. En ook is er onzekerheid over of je in je woning kunt blijven. En als je zou moeten verhuizen, of je dan kosten vergoed krijgt? Ook zijn er bewoners positief: “eindelijk gaat er wat gebeuren” of “wie weet kan ik hier weg?” waren dan de uitspraken.  
 
Dit hebben jullie nodig van ons.  
In de gesprekken kwam naar voren dat veel bewoners vragen hebben over of hun woning nog veilig is. “Moet dat worden nagekeken?”, was vaak de vraag. Ook zijn jullie benieuwd of het nog zin heeft om te klussen, behangen of te schilderen. Jullie willen graag weten wat we de komende jaren aan onderhoud gaan doen. En er is behoefte aan meer duidelijkheid. Wat weten we als Woonstad Rotterdam over de huizen en de bodem? Daar vragen jullie ons om eerlijk te zijn en dat te delen.

Wat is er nodig om samen een plan te kunnen maken? 
Veel bewoners willen duidelijkheid. Voorbeelden van vragen die er zijn: 
  • Hoelang gaat dit duren? 
  • Heb ik iets te kiezen? 
  • Ga ik kosten maken? 
  • Moet ik verhuizen? 
Ook zijn er veel bewoners die hun klachten opgelost willen zien worden. Of die nu gaan over hun woning of over wat er in de buurt verder gebeurt aan overlast, straatvuil en een gevoel van onveiligheid. Als dat allemaal beter op orde is komt er ruimte om mee te denken over de toekomst. Ook willen jullie dat we informatie zo veel mogelijk zwart op wit delen. Dat is dus per post thuis ontvangen op de deurmat. We moeten communiceren in meerdere talen en meer vertrouwde personen in zetten die jullie al kennen. Ook willen jullie het eerlijke en volledige verhaal. Vijf van de 50 bewoners wil graag meedenken over de vervolgstappen.

Wat gaan we doen met deze inzichten? 
Die boodschap nemen we heel serieus en daar gaan we mee aan de slag. We zijn informatiedagen aan het voorbereiden om iedereen te vertellen over wat we al wel weten. En ook om te horen hoe de situatie bij jou is: hoeveel last heb jij in je woning van dat de bodem zakt? Dat verschilt op de plekken in de buurt. We gaan je dan ook meer vertellen over wat we nu al voor je kunnen doen en wat in de toekomst.  
 

Login om verder te gaan
refresh

Cancel